tisdag 18 oktober 2016

Turlig nötkråka

En skön morgon gjorde att efter en timmas skådande på tomten, utan något speciellt alls, gav jag mig ut på en förmiddagsrunda. Efter dryga milen, där jag utan framgång försökte mig på att få in några fler arter på löplistan, så pustade jag ut utanför huset. Man kan ju aldrig vara säker så jag tog fram kikaren medan jag strechade. Precis när jag hämtat den kom den en fladdrig kråkfågel flygande. Tänkte direkt att här hade jag en bra kandidat för nötkråka. Tittade upp i kikaren och där var den. Jag hade en snabb tanke på att försöka få tag i kameran, som låg bara någon meter bort, men det gick för snabbt. Så kan det vara och tomtX nr. 189 blev inte häftigare än så.

Lite senare under dagen åkte jag bort till Borgeby stenugnsbageri och handlade lite bröd. På parkeringen sprang det iväg i rapphöna. Tänkte inte så mycket på det då men insåg sedan att detta var första obsen sedan jag startade om min lista. Lite kul och sverigeart nr 282 klar.

Nedan några foton från helgen. Hyfsat sträckväder för rovfåglar och ett par bivråkar, höstens första fjällvråkar mm. flög förbi. Detta var ju helgen efter riksmästerskapet i tomtfågelskådning och en helt klart mer lyckad helg. Strax efter att jag handlat bröd kom mamma och pappa också så lite skådning blev det med pappa även om det inte kom något mer ovanligt.
Sparvhök

Trana

Fjällvråk

Grågås
Grågås

Ormvråk

Röd glada

Sparvhök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar