onsdag 21 september 2016

2016-08-20 Hugin kom flygande

Jag trodde aldrig att det skulle ta sju år innan jag såg första korpen från tomten... Men det är faktiskt inte ofta jag ser korp över huvud taget i Lomma kommun. Det lär ha häckat vid Kannikdammen i år så det är ju mycket möjligt att det är en av de fåglarna. # 188 (och därmed lika många som Mats... :-)  ) blev skamkrysset korp i alla fall.

Fast egentligen var dagen ägnad åt att testa mitt nya kamerahus. Efter nio år med min gamla Canon 40D - som köptes på den tiden när det fortfarande inte var självklart att man hade en digitalkamera (fick pikar för att det stod "Digital" på kameraremmen.) - hade jag siktat in mig på en 7D mk II eller 80D. Efter att ha läst på lite så insåg jag att 7D mkII var den som skulle passa mig bäst. Så jag hade bestämt mig för att om jag kunde hitta den under 10 000 någonstans så skulle jag slå till. En dag plingade det till i telefonen och där stod det att Rajala hade sänkt till 9999... så då fick jag ju stå för vad jag bestämt.

Det blev lite fotande den här helgen. Lördagen, när jag också så korpen, var ganska mulen så jag fick testa kamerans möjlighet till att fota i höga iso-tal. Vilken skillnad!! Inte för att det blir perfekta foton i ISO 3200 men skulle man se något ovanligt så går det ju absolut att fota dokumentationsfoton. Kul! Autofokusen verkar styras bättre också och sedan är den ju riktigt snabb vid seriebildtagning. Till och med svårt att kunna ta endast ett foto, när man har snabb serietagning igång.

Några foton från första dagen. Det allra första blev den här skräntärnan. En någotsånär trevlig art att starta fotandet med den nya kameran med. Inte för att det spelar någon egentlig roll... :-D
Denna skräntärna hade jag nog aldrig ens tänkt på att försöka
fota med min förra kamera. ISO 3200.
Gråhäger

Hämpling

Rödstjärt

Större hackspett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar