fredag 16 oktober 2015

Bronsibis i Skanör 10/10

När Linda ville åka på en sväng till sin brorsa passade jag på att göra en liten utflykt med barnen. Det hade sedan några dagar tillbaka hållit till en bronsibis nere på falsterbohalvön och dessutom varit stationär på ett ställe i Skanör ett tag. Så, det var ett lätt beslut att ta med Ella och Klara för att titta på den. Det är ju en ganska stor fågel och när vi kom fram så visade det sig att den stod relativt nära också så det gick bra för båda barnen att titta på den.

Bronsibis har jag ju sett flera gånger tidigare, både i Kroatien och i UAE men det var första obsen i Sverige och art nummer 280. Bara 20 kvar nu... :-)

Den samsades ofta med den här brushanen. Det verkade
som att brushanen följde efter ibisen


Ibisen syns som en lite brun prick i mitten av bilden. Ella
har blivit duktig på att använda handkikaren
Så här bra kan det faktiskt bli när man använder mobiltele-
fonen genom tubkikaren. Borde öva mer på det...

Ella tyckte att det var kul att stå med alla andra skådare och
titta på ibisen.
Tidigare på förmiddagen hade det varit ett bra sträck på tomten. Bl.a. dök årets första fjällvråk upp och det sträckte rätt så mycket duvor. En ren flock med sju skogsduvor var ju lite häftigt. Både dubbeltrast, rödvingetrast och trädlärka blev också nya årstomtarter.
Tomtens första tistelfjäril
Även på söndagen kom det en del fågel. Fyra fjällvråkar varav den här kom riktigt nära. Dock hade jag inte koll på kamerainställningarna så den här fågeln blev kraftigt underexponerad och jag har fått ljusa upp den ordentligt i photoshop. Det blev ok men rätt mycket detaljer har ändå försvunnit ur de mörkare delarna av fågeln. Klantigt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar