söndag 22 december 2013

Nära nytt tomtkryss...

I veckan såg jag en fågel som jag inte har på min tomtkrysslista. Jag stod på tomten, eller rättare sagt på garageuppfarten, när den flög förbi. Det lilla bekymret för mig, för den flög ganska nära, var ju att det var helt mörkt ute.

Det hände när jag skulle ut och slänga soporna som vanligt en kväll, jag tror att det var i måndags, och i ögonvrån får jag syn på en rörelse. Trots att det var vindstilla hördes inte ett ljud och det gick ju snabbt att inse att det var en uggla. Jag har sett en uggla en gång tidigare, horn eller jord, men då var det innifrån huset och jag kunde aldrig se några detaljer. Denna gång kom ugglan som snabbast i ljuset från gatlampan men jag hade inte en chans att kunna artbestämma den. Den flög ut över havet och försvann i mörkret.

Storleksmässigt kändes det bra för horn- eller jorduggla och färgen stämde också väl, även om det orangea ljuset ifrån lampan kan luras men den såg ut att vara sandfärgad. Tiden på dygnet får mig att tro att det var hornuggla men det är ju en väldigt osäker bedömning. Jag får helt enkelt hoppas på att den dyker upp igen...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar